Strona ta wykorzystuje cookies 🍪
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".
tel. 63 27 20 810 lub 63 26 27 503 um@kolo.pl | 15 Listopada 2024 r. Imieniny: Alberta i Leopolda
Uczniowie klasy 3b pod opieką wychowawcy p. Marioli Krygier udali się na wycieczkę do piekarni Państwa Walkowiak.
Wyjście było poprzedzone zajęciami o tematyce „Skąd się bierze chleb”. Podczas wycieczki dzieci miały możliwość zobaczyć jak wygląda piekarnia od środka. Z wielkim zainteresowaniem przyglądały się pracy piekarza, poznały etapy powstawania pieczywa oraz produkty potrzebne do jego wypieku. Zobaczyły maszyny, które pomagają w pracy piekarzowi, a pracownicy piekarni służyli informacjami na temat wypieku chleba. W piekarni wszystko było ciekawe: ogromne misy na ciasto, wózki z upieczonym chlebem, krajalnica i wielkie łopaty do wysadzania pieczywa. Największe wrażenie wywarł na trzecioklasistach ogromny piec. Dowiedzieliśmy się w jakiej temperaturze i w jakim czasie pieczony jest chleb. Na koniec dzieci zostały obdarowane pysznymi ciasteczkami.
Dzięki uprzejmości właścicieli Piekarni Walkowiak dzieci mogły poznać pracę piekarza i cały proces technologiczny produkcji pieczywa. Dzięki interesującej i praktycznej lekcji wszyscy uświadomili sobie, jak trudna jest praca piekarza i jak jest potrzebna nam wszystkim.
Dziękujemy właścicielom i pracownikom, dzięki którym możliwa była realizacja wycieczki do piekarni.